• Geen prettige weersomstandigheden om te voetballen, miezerig weer en een soppig en zwaar veld. Begrijpelijk, dat er nauwelijks publieke belangstelling was. De vierde thuiswedstrijd op rij en vandaag was na 75 minuten voor de Rood-witten de kaars opgebrand.
  De scheidsrechter vandaag was Stefan Vos uit Elden bij Arnhem en hij floot een prima wedstrijd. Achates moet het doen zonder de geblesseerde en vaste waarden Rob Bindels en Bas Thijsen.
  In de beginperiode gebeurt er weinig met een kansje voor Yannick Schouten en aan Achilleszijde kan Rob Verhees van net buiten het 16 meter gebied aanleggen. Jos Hendrix, die vooral voor de pauze sterk speelt met aanvallende impulsen. Zo zet hij bij een van zijn rushes vanaf de achterlijn goed voor en uiteindelijk kan Pim Konings van dichtbij hard binnenschieten (19e min. 1-0). Enkele minuten later komt Achates goed weg, als een verdwaalde en verlengde kopbal op de lat valt. Achilles neemt meer het initiatief maar erg verontrustend is dit voor alsnog nog niet. Luca Janssen en Pim Konings lopen tegen geel aan bij overtredingen. Met een kleine voorsprong mag Achates aan de thee.
  De tweede helft probeert Achates de voorsprong uit te bouwen, maar mist de kracht en het vertrouwen in zichzelf. In de 52e minuut heeft keeper Rob Linders geluk bij een uittrap, die via Damien Matulessy over de achterlijn verdwijnt. Aan de andere kant wordt een doelpunt van Achilles voor buitenspel afgekeurd. Na ruim een uur moet “stofzuiger” Luca Janssen geblesseerd het veld ruimen en Lars Aangenent komt er in. De grip op het middenveld verliezen we en we komen nauwelijks nog toe aan een echte aanval. In de 73e minuut valt de verdiende gelijk maker door aanvoerder Mathijs van der Steen. Drie minuten later kijken Deen van der Stap en keeper Rens van den Bogaart elkaar aan, zo van wie zal de bal opruimen en die rolt uiteindelijk langzaam over de doellijn(1-2). Een mentale afknapper, die het team van Sven Jeuriens niet meer te boven komt. In blessuretijd haalt Deen van der Stap een Achillesspeler onderuit en Mathijs van der Steen maakt uit de toegekende penalty zijn tweede treffer(93e min. 1-3). Wat een opsteker in de degradatiestrijd had kunnen worden, eindigt in een flinke kater. Met carnaval het hoofd leegmaken en nieuwe energie opdoen.
  Na de carnaval speelt Achates op 18 februari uit tegen MSH Maasduinen, die ook degradatiezorgen heeft.
  Karakteristieken:
  Opstelling Achates: Rens van den Bogaart, Joep Stamer, Deen van der Stap, Dorus de Wagt, Jos Hendriks, Luca Janssen(63/Lars Aangenent), Binc van Goethem, Damien Matulessy, Kai Bicentini en Yannick Schouten..
  Scheidsrechter: Stefan Vos uit Elden.
  Toeschouwers: 50
  Uitslag: 1-3
  Geel: Achates: Luca Janssen, Pim Konings en Jos Hendrix.
  Achilles: Mathijs v.d. Steen