• De ouverture van Achates in het bekerduel met de overburen uit Oeffelt oogde nog wat bleekjes en onwennig. Met toch praktisch dezelfde selectie als in het vorig seizoen, is er voor trainer Sven Jeuriens nog werk aan de winkel.
    Uiteraard staan bekerwedstrijden op zichzelf en ze zijn vaak doelpuntrijk. Zo ook vanmiddag met een einduitslag van 3-3.
    Samen met Kai Bicentini stond Bob Bindels vandaag in de spits en deze laatste was het, die de Roodwitten in de 4e minuut al op voorsprong zette. De eerste helft lag vrij snel daarna, door een ernstige blessure van Sjuul ten Haaf (breuk kuitbeen), de nodige tijd stil. De Zwaluw komt na de ‘herstart’ binnen het halfuur door de fysiek sterke Oeffeltse spits weer langszij en neemt rond het uur speeltijd met 1-2 de leiding. Door Tren Weijers kan Achates toch weer aanhaken, want hij tikt in een vol strafschopgebied een corner van Yannick Schouten direct binnen en daarmee is de stand weer in evenwicht (2-2). Toch is het wederom de Zwaluw, dat, in de laatste officiële speelminuten via Roel Graat, slecht verdedigend werk van Achates, afstraft (2-3). Al ver in blessuretijd kan Kai Bicentini op een perfecte voorzet van Yannick Schouten alsnog de gelijkmaker binnentikken (3-3). Een terechte uitslag qua veldverhoudingen, waarbij de goed leidende scheidsrechter Niels van Dorst uit Oss toch vier keer geel moest geven voor vooral fysiek ongecontroleerde overtredingen. Uiteraard zijn de bekerwedstrijden feitelijke oefenwedstrijden om te werken aan wedstrijdfitheid en het inslijpen van automatismen.
    Opstelling Achates: Rens van den Bogaart, Joep Stamer, Pim Konings (Daniel den Ouden), Sjuul ten Haaf (Damien Matulessy), Dorus de Wagt, Luca Janssen, Bas Thijssen, Tren Weijers, Yannick Schouten, Kai Bicentini, Bob Bindels (Lars Aangenent).

    Zaterdag 9 september om 18.45 uur staat de uitwedstrijd tegen Vitesse ’08 op het bekerprogramma.