• Op 12 januari is Jan Coopmans op 88 jarige leeftijd overleden. Een bekende persoonlijkheid met een ruimhartig en betrokken verleden bij voetbalclub V.V. Achates.

  Jan ‘de mulder’ werd hij steevast genoemd, ook al is hij ruim 50 jaar terug gestopt als molennaar. De molen aan de Otterumseweg is synoniem met zijn naam gebleven en is een markant punt als je Ottersum inrijdt. De Molencup uit de zeventiger jaren herinnert aan een door Jan geïnitieerd toernooi uit die tijd.

  Slechts enkele jaren voetbalde hij in de jeugdafdeling, omdat het zelfstandig beroep van molenaar zich moeilijk verenigde met het voetbal. Wel was Jan een trouwe supporter bij de thuiswedstrijden en zat hij met zijn ‘voetbalvrienden’ op een vaste stek op de tribune.

  Bij jubilea stak hij de handen uit de mouwen in de organisatie ervan. Jan was een natuurlijk leider, duidelijk en altijd met een positieve insteek. Bij de start in 1995 van de ‘Groenploeg’ was hij de coördinator van de activiteiten op en rond de velden. Toen hij in 2014  hiermee stopte op 80 jarige leeftijd, stond er een ruime groep vrijwilligers om zijn werk voort te zetten.

  Voor zijn verdiensten bij Achates werd hij op 1januari 2007 onderscheiden als Achates Vrijwilliger van 2006. Jan kon smakelijk vertellen over wapenfeiten uit het veleden van Achates.

  Medio 2022 werd hij op de Niersvallei gehuldigd met zijn 70 jarig lidmaatschap

  van zijn voetbalclub. Zijn gezondheid beperkte hem de laatste jaren en de clubactiviteiten volgde hij noodgedwongen vanuit zijn woonhuis. Eind vorig jaar verhuisde hij met zijn vrouw Mariet naar een kleinere woning aan de Brink in Ottersum. Helaas kon hij hier maar kort van genieten.

  Achates verliest een trouwe ‘metgezel’ en een markant gezicht op de Niersvallei.

  Wij wensen zijn vrouw Mariet en dochter Jeanine alle sterkte toe en hopen, dat de mooie tijden met hem een dankbare herinnering zullen blijven om op te kunnen terugzien.

  Bestuur en leden V.V. Achates