• Met een fitte selectie en een heerlijke voetbal temperatuur moesten de mouwen vandaag worden opgestroopt tegen een fysieke tegenstander als Constantia uit Wanroij.
  De tegenstander had voor de aftrap 4 punten meer, dus alleen winst telde vandaag om aansluiting te krijgen met de verenigingen boven de degradatiestreep. De scheidsrechter Jacco Breunissen kwam uit Opheusden en fluit normaal zijn wedstrijden in Oost. In Zuid II deed hij dat vanmiddag voortreffelijk. Rust, overwicht en acceptatie zijn zeker kwaliteiten van hem.
  De eerste kans was voor Kai Bicentini, die een voorzet van Yannick Schouten met een volley hard naast schiet. Een vroeg storend Achates team verovert even later op rechts de bal en Bas Thijssen legt hem mooi breed, waardoor Tren Weijers simpel de 1-0 in 13e minuut kan binnentikken. Een paar minuten later kan Kai Bicentini een onderschepte bal van ca. 25 meter vrij in het verlaten doel schieten, maar te haastig gaat de bal net naast. Naar wederom goed storen en vervolgens een geoliede combinatie, schiet Bicentini binnen maar recht op keeper Willem Reijnen. De vanmiddag uitstekend op dreef zijnde Bob Bindels geeft een mooie pass achter de Wanroijse verdediging op Yannick Schouten, die prima aanneemt, maar de bal tegen de Wanroijse goalie aanschiet. Rond het halfuur spelen krijgt Wanroij zijn eerste kans op de gelijkmaker, via een voorzet van links, die net over de vrijstaande spits Milano v.d. Cruijsen heengaat. Even later redt keeper Reijnen een geplaatst schot in de kruising van Bas Thijssen, die steeds beter zijn oude vorm terugkrijgt. Achates keeper Rens van de Bogaart is attent bij foutjes in de verdediging. Vooral van de snelle linkerspits Huug Hendriks komt het Wanroijse gevaar. Een paar minuten voor het rustsignaal komt deze linkerspits te gemakkelijk van dichtbij in schietpositie, maar de Achates goalie redt voortreffelijk. Met wat meer rust aan de bal, had de voorsprong bij de rust groter moeten en kunnen zijn.
  Constantia maakt na de thee duidelijk, dat het alsnog geen genoegen neemt met een nederlaag en Milano v.d. Cruijsen had de gelijkmaker op de voet, maar schiet te slap in. Yannick Schouten moet in de 55e minuut geblesseerd naar de kant en Deen van der Stap komt erin. De duels zijn vaak fel, maar zonder onsportief gedrag en de scheidsrechter is consequent en waar nodig corrigeert hij. Constantia is zo slim om Giel Franken te wisselen, die nadrukkelijk solliciteerde naar rood. In de 67e minuut is het flipperkast voetbal, na een Achates corner en na de 3e inzet is het Kai Bicentini die de verlossende 2-0 binnenschiet. Tren Weijers gaat naar de kant voor de frisse Pim Konings. In de 83e minuut trekt Joep Stamer aan de noodrem op de hoek en rand van de zestien. De vrije trap, prima genomen door Stijn van de Steeg, vliegt er in de korte hoek via de paal in en het is 2-1. Drie minuten later komen we goed weg, wanneer een kopballetje niet goed wordt ingeschat door keeper Rens van de Bogaart. Via de paal wordt de bal door Bob Bindels opgeruimd. Door het opdringen van Constantia komen er nog kansen voor Deen van der Stap en Kai Bicentini, maar die zijn niet meer besteed aan het moegestreden team van trainer Sven Jeuriens. De voorsprong wordt over de streep getrokken en de roodwitten moeten de komende wedstrijden de stijgende lijn continueren om handhaving in de 4e klas te realiseren.
  Zondag 10 maart de uitwedstrijd tegen SES uit Langenboom.
  Karakteristieken:
  Opstelling Achates: Rens van den Bogaart, Joep Stamer, Bob Bindels, Dorus de Wagt, Jos Hendriks, Luca Janssen, Bas Thijssen, Tren Weijers(68/Pim Konings), Kai Bicentini Damien Matulessy, en Yannick Schouten(55/Deen van der Stap).
  Scheidsrechter: Jacco Breunissen uit Opheusden
  Toeschouwers: 130
  Uitslag: 2-1
  1-0 13e min. Tren Weijers
  2-0 67e min. Kai Bicentini
  2-1 83e min. Stijn van de Steeg