• Al drie keer ging dit duel door de slechte weersomstandigheden niet door. Deze donderdagavond op 25 januari kon de derby uiteindelijk worden gespeeld. De omstandigheden waren beroerd en in de eerste helft kwam de regen ook nog gestaag naar beneden en het veld op de Niersvallei werd steeds zwaarder en vergde alle energie van de 22 spelers op het veld.

  Maar ja, in een derby kun je meer geven dan normaal. Net voor de winterstop had Achates de eerste seizoen overwinning geboekt tegen HBV uit Beers en zit nog duidelijk in de gevarenzone met de versterkte degradatieregeling. Met vier spelers op wintersport was het puzzelen voor trainer Sven Jeuriens, maar daarin slaagde hij uitstekend. Keeper Rens van den Bogaart moest door een handblessure ook al afhaken en de 17- jarige jeugdkeeper Roan Toonen stond op doel en was dermate ‘cool’ alsof hij al 500 wedstrijden bij Achates 1 onder de lat had gestaan.

  Voor de pauze was het de ploeg uit Milsbeek, die veel meer aan de bal was, maar nauwelijks kansen creëerde. Voor de zestien strandde hun aanvalsspel meestal en het was de weer in de spits geposteerde Damien Matulessy, die met een uit de draai genomen prachtige volley net naast de staander schiet. De wedstrijd had geen hoog niveau, maar het spel golfde op en neer en de inzet was hartverwarmend. Zonder te scoren brak de rust aan.

  Scheidsrechter Robin van Rijsbergen uit Millingen aan de Rijn was streng en deelde vandaag veel gele kaarten uit. Vrij goed verdeelt over beide teams.

  Pepe van Hoeve en Pim Toepoel van Milsbeek mochten niet klagen, dat zij met slechts geel binnen de lijnen mochten blijven. Uiteraard speelt irritatie door de achterstand van de koploper een rol. Achates loerde op de counter en was daarin pijlsnel met Lars Aangenent en Yannick Schouten op de vleugels. In de 51e minuut schiet Bas Thijssen op de rand van de zestien op goal en keeper Justin Sillessen ziet er slecht uit bij deze zeker houdbare bal en werkt hem als het ware zelf in het doel(1-0). SV Milsbeek schroeft de druk nog verder, maar in het zestienmetergebied is vandaag geen gedoogbeleid en is het zonodig “weg is weg”. Naar mate de wedstrijd vordert slaat een aantal keren de kramp toe en wordt er volop gewisseld. Maar wissel of basisspeler vandaag staat er een onverzettelijk elftal, dat maar een doel had, de drie punten in Ottersum houden. Een teamprestatie van alle basis- als wisselspelers. In de 96e minuut krijgen de Ottersumse gladiatoren loon naar werken. Een mooie opsteker om het tij definitief te keren en klasse behoud met vertrouwen tegemoet te zien.

  Zondag 28 januari speelt Achates om 14.00 uur thuis tegen hekkensluiter Juliana uit Mill. Een belangrijk duel om te winnen en zo verder uit de degradatiezone te geraken.

  Karakteristieken:

  Opstelling Achates: Roan Tonen, Deen van der Stap, Bob Bindels, Dorus de Wagt, Jos Hendriks, Luca Janssen, Bas Thijssen(79/Stijn Guelen), Yannick Schouten(74/Binc van Goethem), Damien Matulessy, Kai Bicentini, Lars Aangenent(70/ Ties Vervoort)

  Scheidsrechter: Robin van Rijsbergen uit Millingen

  Toeschouwers: 175

  Uitslag: 1-0

  Geel: Achates: Lars Aangenent, Kai Bicentini, Deen van der Stap en Ties Vervoort.

  SV Milsbeek: Matti Scholten, Pim Toepoel, Pepe van Hoeve, Wahid Rashidi en Jos van Tongeren.