• Na 72 jaar minimaal 4e klas te hebben gespeeld, is 20 mei 2024 voor de Ottersumse Roodwitten het doek gevallen, met rechtstreekse degradatie naar de 5e klas.
    In de aanloop naar dit laatste competitieduel dachten we nog: “ach het zal toch wel loslopen”, in het slechtste geval, moeten we twee beslissingsduels spelen tegen vijfde klassers. Maar de directe concurrenten Constantia Wanroij en Juliana Mill wonnen hun duels en Achates zelf was kansloos tegen de derde degradatiekandidaat en vandaag de tegenstander/concurrent MSH Maasduinen. Bizar was ook, dat MSH Maasduinen de laatste periodetitel behaalde. Ofwel met promotiewedstrijden ook nog kunnen promoveren bij winst op Achates
    Met meer dan 500 toeschouwers langs de lijn (heel veel van MSH) met veel sfeeracties voor en na afloop was het een prachtige happening, maar helaas voor de Rood-witten van scheidend trainer Sven Jeuriens niet met het gewenste resultaat.
    Wij hadden geen Bart Seegers (37), die de openingen zag en de ballen op de stropdas kon leggen. Geen gebroeders Cremers of een 2 meter lange spits Bram van Roosmalen. In de 30e minuut maakt Thomas Cremers de 0-1 uit een corner, waarbij de inzet nog via een Achates been van richting wordt veranderd. Scheidsrechter Roy Theeuwen had even later rood kunnen geven voor bij het neerhalen van de doorgebroken Bas Thijssen, maar achtte geel voldoende. In de 35e minuut is de 0-2 een feit door weer Thomas Cremers. In de 83e minuut mag Bram van Roosmalen van 25 meter een vrije trap nemen, hij legt de bal in de verre hoek in de kruising, waarbij keeper Sjoerd Peeters kansloos is.
    Het Achates team kon het na het laatste fluitsignaal maar amper bevatten dat het over en uit was. Lang bleven ‘onze jongens’ op het veld achter met vochtige ogen vol onbegrip. We waren niet stabiel genoeg dit seizoen, winnen van de sterkste teams, maar verliezen beide duels van hekkensluiter Sambeek.
    De feestelijke afsluiting van het seizoen had beter gekund, maar ook in de 5e klas rolt de bal en kunnen we met de terugkeer van enkele oudgedienden, hopelijk weer bovenin mee strijden en het zoet van een snelle promotie weer meemaken.