• Met een op het oog makkelijke tegenstander, kon Achates vandaag goede zaken doen in de onderste regionen. De tegenstander heeft tot nu toe een overwinning geboekt en dat is thuis in Sambeek gelukt tegen VV Achates. Of het onderschatting was of niet, het belang om te overleven in de vierde klas moet voor de roodwitten toch voldoende motivatie zijn.
  Ondanks een behoorlijke ziekenboeg met de vaste waarden Damien Matulessy, Bob Bindels en Joep Stamer en keeper Rens van den Bogaart, moet het toch mogelijk zijn om tegen de rode lantaarndrager de drie punten thuis te houden.
  De scheidsrechter vandaag is Piotr Ptak uit Helmond. Een uitstekende referee, die geen enkele moeite heeft met de wedstrijd en in zijn thuisland Polen op een hoger niveau heeft gefloten.
  De wind was vandaag een handicap voor beide teams en Achates speelde constant de lange bal, die onvoorspelbaar was en de kopduels waren vaak voor de tegenstander. Een pass in voeten aanspelen lukte vaak niet door te gehaast de bal inspelen. Was Sambeek beter, nou nee, die was ook slecht. In de 26e minuut wordt verdedigend door Achates onder een diepe bal doorgelopen en met een tikje breed van een mede aanvaller op Mark Smits is het voor hem simpel om de 0-1 binnen te schieten.
  Daniel de Oude wordt met het halfuur met een blessure vervangen door Jos Hendrix. In de 42e minuut schiet Bas Thijssen een vrije trap mooi in de bovenhoek, maar de lange keeper Flynn Hendriks tikt hem knap uit de kruising. Feitelijk is Hendriks de vaste Sambeekse spits, maar gaat ook zo nodig onder de lat staan. Hij laat de meeste ballen los, maar toch komt hij er steeds mee weg, omdat Achates hier niet alert op is.
  De 2e helft levert hetzelfde beeld op met bedroevend slecht spel en nauwelijks een kans. Rond de 75e moet Ties Vervoort met een behoorlijke blessure naar de kant en Binc van Goethem komt binnen de lijnen. Sambeek heeft geen moeite om het onsamenhangend spel van Achates te neutraliseren. Een kwartier voor tijd kopt Kai Bicentini net naast en redt keeper Hendriks in de korte hoek goed op de harde inzet van Bas Thijssen. Guus Vervoort is zijn frustraties niet de baas en mag met de terechte 2e gele kaart in de 79e minuut gaan douchen.
  Een beroerd optreden van het team van Sven Jeuriens en het zal een hele kunst zijn om as. zondag 14 april in Milsbeek niet van de mat te worden gespeeld door de koploper.
  Karakteristieken:
  Opstelling Achates: Sjoerd Peeters, Daniel de Oude (33/Jos Hendrix), Dorus de Wagt, Pim Konings, Guus Vervoort, Luca Janssen, Bas Thijssen, Tren Weijers, Ties Vervoort (71/Binc van Goethem), Kai Bicentini, Yannick Schouten (62/Jorai Matulessy)
  Scheidsrechter: Piotr Ptak uit Helmond
  Toeschouwers: 90
  Uitslag: 0-1 door Mark Smits in de 26e minuut.