• Achates kan geen vuist maken tegen VIOS Beugen
  Het was een natte en troosteloze zondagmiddag, waarbij zowel VIOS als Achates voetballend heel weinig lieten zien. Het vertoonde spel kende weinig lichtpuntjes. Inzet was er voldoende, maar het spel was onsamenhangend en alleen een toevalstreffer zou de openingsstand op het scorebord kunnen doen veranderen.
  De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Jorn Janssen uit Groesbeek. Achates had, de van een schorsing teruggekeerde, Pim Konings in de spits geposteerd en dat verhoogde voorin zeker het balbezit met zijn kopkracht, maar de Roodwitten ontbeert het aan een echte afmaker, die rondom zo’n speler loert op de kansen.
  Speel je in de kelder van je klasse, dan is het zelfvertrouwen ook niet je van het en alleen het behalen van driepunters zijn het juiste medicijn tot verbetering van het spelniveau.
  Op het middenveld werd de strijd gestreden, maar daar win je de wedstrijd niet. Optisch was Achates wat meer aan de bal, maar de hoge ballen in de zestien waren vaak een makkelijke prooi voor de boomlange keeper Dani Centen van VIOS. Joep Stamer schoot rond de 20e minuut net naast de staander en Kai Bicentini schoot in de 31e minuut, op een steekpass van Bas Thijssen, op de paal. Even later schoot hij een afvallende bal snoeihard op het lichaam van keeper Centen.
  De 2e helft begon met een paar doelpogingen van Bas Thijssen, waarbij de Beugense keeper zijn kwaliteiten toonde. Yannick Schouten kreeg een van de beste kansen, maar alleen voor de keeper komend, mistte hij de rust en precisie om van dichtbij raak te schieten. Ook een lob van Bas Thijssen over de keeper heen, wordt uit het lege doel gekopt. Rond het uur spelen is Sjoerd Peeters net op tijd uit het doel, om een tegentreffer te voorkomen. In de laatste twintig minuten wordt het nodige gewisseld en gebeurt er feitelijk niet veel meer en zo is de beginstand ook de eindstand. Vandaag is er niet aan klantenbinding gedaan en een schamel wedstrijdpunt blijft na 97 minuten op de Niersvallei.
  Volgende week de uitwedstrijd naar promovendus Sambeek I.
  Karakteristieken:
  Opstelling Achates: Sjoerd Peeters, Joep Stamer, Bob Bindels, Dorus de Wagt, Jos Hendriks (84/Daniel de Oude), Luca Janssen (80/Tren Weijers), Bas Thijssen, Damien Matulessy (96/Binc van Goethem), Yannick Schouten, Pim Konings (84/Deen van der Stap), Kai Bicentini
  Scheidsrechter: Jorn Janssen uit Groesbeek
  Toeschouwers: 75
  Uitslag: 0-0
  Geel: Achates: Luca Janssen, Tren Weijers
  VIOS : Stijn Gerrits, Dirk Jilesen